onsdag 15 juli 2009

Guldklavengalan!

Blev precis så bra som jag hoppades på, ett varierat utbud av artister och underhållning för en bred radiopublik och förstås gästerna på plats i Malung.
Här ser du min sambos bilder från söndagen.
http://mermusik.blogspot.com/

Men jag kan ändå inte låta bli att fascineras över skitsnacket som sprider sig 4 minuter efter Guldklaven har genomförts. Bittra musiker som är sura över att de inte vann, representanter för stora produktionsbolag som går runt och snackar skit och till och med pristagare som gör bort sig å det grövsta.
Det är klart att Guldklaven ska diskuteras, men alla förståsigpåare måste, än en gång, förstå syftet med priset. Ju mer "branschinternt" det blir, ju mindre blir genomslaget för galan, och i förlängningen hela branschen, i media. Det är sorgligt att duktiga musiker och skivbolag inte förstår det och inte kan tänka längre. Det är klart att band som t ex medverkat i Dansbandskampen ska nomineras, de banden är ju inte sämre för att de varit med i tv. Däremot har fler människor (läs vanligt folk utanför branschen) upptäckt dem, och det kan väl bara vara positivt!
Så gläds med att dansbandsbranschen kan ha ett pris och att den får så mycket uppmärksamhet. Alternativet är inget att föredra.

1 kommentar:

OBS: Stötande och kränkande kommentarer kommer att plockas bort...