söndag 2 augusti 2009

En fläkt av öst...

Semestern når strax sitt slut här i Rovinj, i norra delen av Kroatien. En fin vecka utan allt för mycket att göra. Restaurangbesök, slappa promenader i extremt långsam takt, ingen mobil och lagom många bad (2). Intressant har dock själva hotellvistelsen varit. Till Hotell Valdaliso har inte servicetänkandet nått ända fram. Inte heller någon ny inredning sedan kommunisttiden då jag absolut kan tänka mig att detta var en stolt pärla i statliga hotellsamlingen.

Här är gästerna ett besvär, något som stoppar dem i deras arbete (vad nu det består i). Här består pasta bolognese av spaghetti och några korn köttfärs. Här lever heltäckningsmattan. Här kör också en liten sopbil runt bland solstolarna vid stranden, för att plocka upp sopor, fräscht...

Här är utsikten från vårt hotellrum. Många måsar som varje morgon sitter av ett par timmar för att studera omvärlden. De talar också med varandra. Högt.

Därför blir jag också mycket arg. Måsar och små barn som skriker tidigt på morgonen är aldrig bra.

Här finns också ett obeskrivligt sällskapsrum som i deras värld kallas "tv-room". Var själva televisionsapparaten är placerad är det ingen som vet. Kanske gömd i någon av de många sofforna som står mysigt utplacerade runt det lilla bordet med en krukväxt på.

Det är lite slitet på vårt rum. Balkongen är inget undantag...

Se så fina balkonger de byggde på den östtyska tiden. Rejäla och blåa.

Roliga fönster inramar byggnaden.

Detta är det finaste med hela hotellanläggningen (som också inrymmer camping). Översta våningen är frukostmatsal (med 10 meter kö till juiceapparaten eftersom ingen kommit på att det går att göra juicehålet större än 0,002 mm och därmed förminska kön till 1 meter). Bottenvåningen, med fint marmorgolv, var nog tänkt som galleria för köpstarka män och kvinnor. Det blev dock inte så. Nu är det tomt och tyst...

Hoho på marmorgatan.

Inte konstigt jag behöver en öl. Eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS: Stötande och kränkande kommentarer kommer att plockas bort...