tisdag 26 oktober 2010

Korkade kommunpolitiker

Ibland undrar jag hur kommunpolitiker tänker. Eller inte tänker. Om hjärnan och förnuftet slutar fungera samtidigt som du träder in i politikerrollen.
Så här ska det förstås vara:
Larz-Kristerz vann DBK 2008. Lilla Älvdalens kommun, som inte har så stora möjligheter att slå på trumman, beslutade ändå att sponsra med minibuss och bensin så de kunde åka till Strängnäs varje lördag. Denna lilla gest hjälpte förstås till och när segern var ett faktum berättade näringslivschefen för mig att aldrig hade så många ringt och frågat om möjligheten att flytta till Älvdalen...snacka om väl använda skattepengar!

När CC & Lee kom med i Dansbandskampen i år vaknade Ronneby och ordnar nu varje lördag bussresa till Norrköping till självkostnadspris, för att blekingarna ska få möjlighet att heja fram sina favoriter.

Vad gör Perstorps kommun för Donnez? Ingenting. Det socialdemokratiska (givetvis) kommunalrådet säger i en intervju: "vi har ingen möjlighet att sponsra bandet".
Tänk om hon kunde använda fantasin. Så klart att kommunen inte kan pyttsa in 100 000 kr på Donnez konto, men det finns så många andra sätt. Annars har jag ett råd till Donnez: inte ett ord om Perstorp. Det är ju lite svårt för i varje program görs det ju inslag från hemkommunen med de deltagande banden. Tänk om kommunalrådet kunde räkna ut vilket marknadsföringsvärde det har i direktsänd lördagsunderhållning över hela Sverige, för runt en miljon tittare.

Men såklart ett kommunalråd inte kan räkna...

PS: Kommunalrådet lovade dock nån form av "aktivitet" om bandet går vidare. Tillåt mig småle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS: Stötande och kränkande kommentarer kommer att plockas bort...